It is currently 21 Sep 2018, 23:30

WELCOME TO SIMUSCAPE!


Please Sign in or Register to enable all features, remove restrictions and gain additional access!
For information on how to bypass the CAPTCHA or to contact Team Simuscape, Continue Here!


Post a new topicPost a reply Page 4 of 5   [ 84 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
PostPosted: 07 Apr 2018, 09:32 
Master Mentor
User avatar

Joined: 27 Feb 2012, 22:45
Posts: 1687
Location: Canada
GarryG wrote:
When I do start working on them again like to try make fake suburban stations with buildings and parks over the top.
This is similar to what OzTrans did with the Canadian Station Set's Gare Central Station.

A question of terminology:
The station is real.

The "fake" stuff over the top are not so "fake" as much as they are an actual part of the station while depicting non-station features. "overhead structure" would probably be more appropriate than "fake".

If your intention is to use objects that are independent of the station and are built from a separate menu, then "overhead station objects" would probably be more appropriate than "fake".

Note that such objects applied independently of the station are very prone to glitches when trains move within the station or when the z-extent of the bounding box of a station structure extends up into the object.

_________________
Visit SimuSchool - Tutorials, Questions and Answers
TTDPatch Nightlies Downloads are back
Thrive


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 07 Apr 2018, 10:04 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Hi Wally,

You is right what I should have called them .. they will be stations so "overhead structure" would be more appropriate.

The Car Parks I did over head thinking of lowering these a level too so they same height as the hills.

Maybe playgrounds, parks and maybe sport ground might look better above the platforms with some stair ways to the platforms.

Just the catenary wires annoying .. but have some ideas for these.

Be a while before I get chance to work on them some more as while I got my apprentice interested in the train sets will keep him at it.

Cheers

Garry

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 14 Apr 2018, 05:53 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Here where I up to with the Subway Stations.

I added another track to my AuzTracks .. it is for electric trains but has no catenary showing.
Attachment:
SubwayStationUnderconstruction.png
SubwayStationUnderconstruction.png [ 41.04 KiB | Viewed 714 times ]


Apart from someone stole some bricks on the fences, the underground station is under all these mowed lawns somewhere.
Attachment:
SubwayStationCovered.png
SubwayStationCovered.png [ 31.29 KiB | Viewed 714 times ]

Also a minor alignment issue bottom left section with the bricks.

Here the Station Set needed:
Attachment:
AuzStations_Part3_v003.grf [2.48 MiB]
Downloaded 13 times


Here the rail set:


Attachments:
AuzTracks.grf [656.33 KiB]
Downloaded 13 times

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811
Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 14 Apr 2018, 05:55 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
And here the object set needed:


Attachments:
AuzRoadAndTownObjects.grf [4.41 MiB]
Downloaded 12 times

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811
Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 14 Apr 2018, 14:27 
Master Mentor
User avatar

Joined: 27 Feb 2012, 22:45
Posts: 1687
Location: Canada
You do know that objects and other related features can be included in the same grf? 8-)

_________________
Visit SimuSchool - Tutorials, Questions and Answers
TTDPatch Nightlies Downloads are back
Thrive


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 14 Apr 2018, 14:30 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
But they been done in 2 different languages .. stations are in NFO and objects in NML?

Otherwise might been nice idea.

Cheers

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 14 Apr 2018, 15:22 
Master Mentor
User avatar

Joined: 27 Feb 2012, 22:45
Posts: 1687
Location: Canada
GarryG wrote:
But they been done in 2 different languages .. stations are in NFO and objects in NML?

Otherwise might been nice idea.

Cheers
I think it is possible. You need to talk with some NML guru though.
Keep in mind that NML is just some upper level language that simply makes the code easier to read. The whole thing is built on top of NFO because NFO is the specification that makes things tick.
With all that said, objects are probably the easiest for learning NFO coding.

_________________
Visit SimuSchool - Tutorials, Questions and Answers
TTDPatch Nightlies Downloads are back
Thrive


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 17 Apr 2018, 01:44 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Working on cargo Aware stations.

I did some for Livestock and Bags of Wheat.
Attachment:
SheepandGrain1.png
SheepandGrain1.png [ 99.14 KiB | Viewed 703 times ]

Attachment:
SheepandGrain3.png
SheepandGrain3.png [ 89.58 KiB | Viewed 703 times ]

Can make the Livestock pens to only have sheep, cattle or pigs, or you can design it so have some of each.

Now I working on Car Parks. I be redesigning my car parks so they will match up with the CS Station Sets.
These be the sprites I be working with to see what I can come up with.
Attachment:
NewCarParks-1.png
NewCarParks-1.png [ 6.78 KiB | Viewed 703 times ]

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 18 Apr 2018, 10:24 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Been brought to my attention that some of the GRF files I released on Bananas is confusing to know which one are the newest.

I never looked before as I always copied my files to my game direct. But I did look and yes they are right .. it is confusing.

So what I in process doing is all the ones that are older I putting the words *** THIS GRF IS OBSOLETE *** in the contents.

So when you Check Online Contents and click on a file

.. to the right in "CONTENT INFO" in "Description" if the file is old it will have the words "*** THIS GRF IS OBSOLETE *** "

Hope this helps you find the newest sets.

Cheers

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 20 Apr 2018, 12:56 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
With winter coming on here though power stations might need some extra coal .. so made some Coal Stock Pile cargo aware tiles.

Empty:
Attachment:
Coal Cargo1.png
Coal Cargo1.png [ 154.05 KiB | Viewed 686 times ]

Full:
Attachment:
Coal Cargo2.png
Coal Cargo2.png [ 148.69 KiB | Viewed 686 times ]

Use only if you had some experience in lego or construction working.

These come in single 1x1 tiles and need to build the space for the coal. Can only be 2 tiles wide, but as long as you like. Stare with End tiles A and B than use C and D as many times you like and finish off with E and F.

Hope you like.


Attachments:
AuzFreightStations_v008.grf [3.46 MiB]
Downloaded 11 times

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811
Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 31 May 2018, 15:03 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Seeing if I can reduce the number of footbridges need for each platform type.

Most stations I seen the footbridges are to the side of the platform, not on the platform unless the bridge is at the very end.

Like at Awaba for instance.
Attachment:
AwabaFootbridge.png
AwabaFootbridge.png [ 475.35 KiB | Viewed 586 times ]

So come up with this idea.
Attachment:
NewFootbridge.png
NewFootbridge.png [ 46.69 KiB | Viewed 586 times ]


Just one design for all platform types. This I hope will free up a lot of IDs to make room for some other bridge types.

Island Platforms will be the problem . still might need each platform with the bridge.

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 01 Jun 2018, 04:16 
Moderator
User avatar

Joined: 29 Feb 2012, 00:55
Posts: 1658
Location: Hellas
Do you use an extra tile 'outside' of the station (platform)?


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 01 Jun 2018, 04:40 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
I using the Overlap Non-track tiles that Quast65 sent me .. and extended the bridge in the Overlap to Back section so to stop the glitch..

Only problem found to far it the platforms with the Catenary poles and awnings as the awnings are a bit high.

Will put the thinking cap on for a bit to plan the bridges for normal and Island platforms.
Attachment:
NewFootbridge-1.png
NewFootbridge-1.png [ 41.15 KiB | Viewed 570 times ]

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 01 Jun 2018, 09:42 
Master Mentor
User avatar

Joined: 27 Feb 2012, 22:45
Posts: 1687
Location: Canada
Those sign boards on the platforms must be helium powered. The one at the far end of the far platform seems to have come loose and is floating above the crosswalk.

_________________
Visit SimuSchool - Tutorials, Questions and Answers
TTDPatch Nightlies Downloads are back
Thrive


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 01 Jun 2018, 09:49 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
I just seeing if any one would notice .. as I didn't until you mentioned it now :cucko: :oops:

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 04 Jun 2018, 07:17 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Improvement to footbridges .. it has taken me a few days to get them how I think they should look.
Attachment:
NewFootbridge-3.png
NewFootbridge-3.png [ 12.27 KiB | Viewed 556 times ]


The platforms either end are not included.

The stairs to far left and far right will go beside the platform as a non-track tile. This will allow a choice of platform types .. could be any of those I made or from any other station sets that others have designed.

The draw back for those who like to add a Island platform like in the pic. Island unfortunately I will need to make these for all my platform designs. They not be suitable to use with other sets that others have designed.

I looking at several different footbridge designs.
This old look with a picket fence.
The old design with extra lights along the bridge section.
The old design with a more modern fence and lighting.
New design footbridge with concrete pylons and 2 types of fences.

Hope in next few days start coding these and see how they work.

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 04 Jun 2018, 11:13 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Coded 2 new bridges so far.
Attachment:
NewFootbridge-4.png
NewFootbridge-4.png [ 43.45 KiB | Viewed 555 times ]


The stairs at far end are 1x1 non-track tiles and stairs with the bridge section at front are 1x1 non-track tile with 1 overlap section.

The bridges with stairs facing NW and NE will be a challenge. Need to see if can make some sprites with a 1x1 non-track tiles and 2 overlaps to the back.

Will try some more another day.

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 12 Jun 2018, 10:53 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Making new addition to station sets.

This Coal Stage based on one at Broadmeadow, Newcastle, Australia where I used to work.
Attachment:
CoalStage3.png
CoalStage3.png [ 73.72 KiB | Viewed 513 times ]

The locos are not fake ones. Shame when this is released that engines can not detach from train to go to the coal stage.

The coal stage is in sections so can be made as long as like.

Also choice is want with or without the hopper.

I've split the stations sets into the following groups:

AuzStations_Part1
AuzStations_Part2
AuzStations_Part3
AuzStations_Part4
AuzFreightStations
AuzMoreFreightStations
AuzWaypoints

A big problem I have is I forget to add the changes to the Change-Log File :sorry:

Also made some Waypoint Catenary to go with my AuzTracks.
Attachment:
OverheadWaypoints-1.png
OverheadWaypoints-1.png [ 66.04 KiB | Viewed 513 times ]

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 21 Jun 2018, 12:20 
Expert
Expert
User avatar

Joined: 03 May 2015, 03:27
Posts: 1409
Location: Newcastle, Australia
Some railway stations have the stairs in more than one direction so I trying to do same.

Attachment:
OldStyleFootbridges3.png
OldStyleFootbridges3.png [ 57.35 KiB | Viewed 413 times ]


I might enter the next Olympics as getting better in fencing.

Sydney is progressing along good too.
Attachment:
Sydney Platform 2.png
Sydney Platform 2.png [ 69 KiB | Viewed 413 times ]

The platforms just there to help me align things.

A bit to do near clock tower and improve the graphics a bit with it.

The dome has a problem as covers up all the nice work I done to the buildings. So I making it all in sections so players can make it how they wish.

The sandstone section some locations it is extra floor high which I yet to make. A

The right wing I need to re-do. Hardest part is suppose to be wide enough for 10 platforms.

The platform still have a parcels office to had and allow the area for parcel dock platforms.

Seen the Indian Pacific at Sydney yesterday split on 2 platforms. Platforms 1 and 3. Platform 3 had 10 carriages and 18 on platforms 1. So hope when I finished trains that length will fit and with that new Shunting OpenTTD being built hope to do a overlap platforms at terminal ends so can run locos around the trains.

Guess that will make the terminus fairly wide as has 15 platforms plus 4 parcel docks. And than have 8 suburban through platforms. 23 platforms in total and below platforms 22 and 23 are 2 underground platforms. Hope I can make the lot.

Cheers all

_________________
All my projects are GPLv2 License.
Soot Happens.
Projects: viewtopic.php?f=179&t=811


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 22 Jun 2018, 05:42 
Moderator
User avatar

Joined: 29 Feb 2012, 00:55
Posts: 1658
Location: Hellas
GarryG wrote:
I might enter the next Olympics as getting better in fencing.

:lol:
GarryG wrote:
The dome has a problem as covers up all the nice work I done to the buildings.

I also noticed that prior to reading your post. What about one more option available: a transparent dome.


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 4 of 5   [ 84 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron


Status SimuscapeTerms of UseAbout Simuscape

Design by SAC © 2012-2015, Sweden • Powered by phpBB • Based on twilightBB by Daniel St. Jules