It is currently 25 Jan 2020, 14:20

WELCOME TO SIMUSCAPE!


Please Sign in or Register to enable all features, remove restrictions and gain additional access!
For information on how to bypass the CAPTCHA or to contact Team Simuscape, Continue Here!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 11 posts ]
Author Message
PostPosted: 23 Jan 2013, 20:50 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 01 May 2012, 11:38
Posts: 580
We have got reports from our web service provider that they are under a Denial-of-Service attack which, although not directed towards Simuscape, are affecting our operations.

We hope they will resolve their issues soon.

_________________
Image

Simuscape
Site Admin & Developer


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 23 Jan 2013, 22:51 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 01 May 2012, 11:38
Posts: 580
The ticket isn't resolved yet, however they have blocked the source(s) responsible for the attacks resulting in much better performance at our place.

_________________
Image

Simuscape
Site Admin & Developer


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 23 Jan 2013, 23:02 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 15 Sep 2011, 09:25
Posts: 3033
Location: Sweden
Can't help wondering if these attacks have been going on for a couple of days, seeing as there have been loading issues for some days now... And is the 500 Internal Error page a result of that - which Wally experienced - or was that due to maintenance on the hosts behalf... :?

_________________
Image

Simuscape - A world of its own;
SimuTalk | Visual Studio | INFRA Diary

INFRA - Chose Your Destination;
INFRA Projects | INFRA Downloads


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 23 Jan 2013, 23:59 
Player
Player

Joined: 12 Mar 2012, 02:39
Posts: 469
SAC wrote:
... is the 500 Internal Error page a result of that - which Wally experienced - or was that due to maintenance on the hosts behalf... :?
Me too, 2 days ago, about 04:00 - 08:00 Europe time.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 24 Jan 2013, 00:05 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 15 Sep 2011, 09:25
Posts: 3033
Location: Sweden
Okey... Well, I'll get in touch with the helpdesk tomorrow to find out what was the actual cause of these issues, and to find out more about the 500 Internal Error. Thanks for providing me with the time frame as it'll help a lot... :W

_________________
Image

Simuscape - A world of its own;
SimuTalk | Visual Studio | INFRA Diary

INFRA - Chose Your Destination;
INFRA Projects | INFRA Downloads


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 24 Jan 2013, 00:20 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 01 May 2012, 11:38
Posts: 580
The service provider has now announced the DoS attack resolved.

As for the error 500 issue, I ran in to it as well, about 08:15 yesterday morning (CET that is). I tried again somewhere around 10:30-11:00 and by then the site was back up.
The maintenance the performed during early morning yesterday shouldn't have affected Simuscape, maintenance was made on MSSQL-servers and we're running MySQL.

_________________
Image

Simuscape
Site Admin & Developer


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 24 Jan 2013, 08:21 
Moderator
User avatar

Joined: 29 Feb 2012, 00:55
Posts: 1758
Location: Hellas
Had the same problem the previous days. I thought you were doing some maintenance. Hope it doesn't appear again.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 24 Jan 2013, 13:24 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 15 Sep 2011, 09:25
Posts: 3033
Location: Sweden
Have been in contact with my host and the problems reported have been sorted. In regards to the 500 Internal Error page they couldn't find out what may have caused it, but should anyone of you experience something similar again, please make a note of time and day this occur. :)

_________________
Image

Simuscape - A world of its own;
SimuTalk | Visual Studio | INFRA Diary

INFRA - Chose Your Destination;
INFRA Projects | INFRA Downloads


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 24 Jan 2013, 13:39 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 01 May 2012, 11:38
Posts: 580
So they don't have any logs on the server we're hosted on for the last two days? Interesting... :?

_________________
Image

Simuscape
Site Admin & Developer


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 24 Jan 2013, 14:07 
Simuscape Admin
User avatar

Joined: 15 Sep 2011, 09:25
Posts: 3033
Location: Sweden
In all honesty I'm not sure the dude at the helpdesk had all his horses at home... He did mention some logs, but as far as I could understand from his ever so silent voice it was dated back to January 17th...

_________________
Image

Simuscape - A world of its own;
SimuTalk | Visual Studio | INFRA Diary

INFRA - Chose Your Destination;
INFRA Projects | INFRA Downloads


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: 24 Jan 2013, 22:34 
Master Mentor
User avatar

Joined: 27 Feb 2012, 22:45
Posts: 1847
Location: Canada
SAC wrote:
Have been in contact with my host and the problems reported have been sorted. In regards to the 500 Internal Error page they couldn't find out what may have caused it, but should anyone of you experience something similar again, please make a note of time and day this occur. :)
Mine happened just before I sent you the email reporting it, definitely within the hour.

_________________
Visit SimuSchool - Tutorials, Questions and Answers
TTDPatch Nightlies Downloads are back
Thrive


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 11 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  


Status SimuscapeTerms of UseAbout Simuscape

Design by SAC © 2012-2015, Sweden • Powered by phpBB • Based on twilightBB by Daniel St. Jules